Nașul TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru prezentarea de informații antivaccin

Nașul TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru prezentarea de informații antivaccin

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, miercuri, postul Naşul TV cu o amendă de 10.000 de lei din cauza încălcării legislaţiei prin prezentarea unor afirmaţii împotriva vaccinării, fără a ţine cont de asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii şi de necesitatea informării corecte.

Propunerea, aprobată în unanimitate, a fost făcută de Mircea Toma, membru CNA, care a reproşat încălcarea art. 64 din Codul audiovizualului în cadrul ediţiei din 19 octombrie a emisiunii „Să vorbim despre tine”.

ADVERTISING

"Aici este o demonstraţie în care "Naşul" încearcă să argumenteze inutilitatea vaccinării pe un traseu logic de dânsul cunoscut. Mă îngrijorează că domnia sa pare să creadă ceea ce spune.

Or, sunt nişte derapaje logice foarte flagrante, dincolo de informarea propriu-zisă.

Argumentele folosite pe parcurs se pot constitui ca argumentaţie pentru noi pentru a invoca articolul 64, - (1) a şi b. (…) Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare. (…) Am să propun 10.000", a spus Mircea Toma.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Articolul 64 - (1) din Codul audiovizualului stipulează că, "în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇