Jurnalist BBC, arestat și bătut de polițiști la Shanghai (Video) UPDATE

Jurnalist BBC, arestat și bătut de polițiști la Shanghai (Video) <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span>

BBC a anunţat că unul dintre jurnaliştii săi a fost arestat, în timp ce relata de la protestele din Shanghai şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care a fost tratat bărbatul.

„BBC este extrem de îngrijorat cu privire la felul în care a fost tratat jurnalistul nostru Ed Lawrence, care a fost arestat şi încătuşat, în timp ce relata de la protestele din Shanghai. El a fost reţinut mai multe ore, înainte de a fi eliberat. În timpul arestului, el a fost bătut de poliţie. Asta s-a întâmplat în timp ce îşi făcea datoria de jurnalist acreditat”, se arată într-un mesaj al BBC.

„Este foarte îngrijorător că unul dintre jurnaliştii noştri a fost atacat astfel în timp ce îşi făcea meseria. Nu am primit o explicaţie oficială sau scuze din partea autorităţilor chineze, în afara faptului că oficialii care l-au eliberat apoi au susţinut că l-au arestat pentru binele lui, ca să nu ia Covid de la mulţime. Nu considerăm că aceasta este o explicaţie credibilă”, a adăugat BBC.

UPDATE Guvernul britanic este ''îngrijorat'' de atacul asupra unui jurnalist BBC , a declarat ministrul pentru mediul de afaceri, Grant Shapps. Acesta a calificat violenţa denunţată de BBC drept "inacceptabilă" şi "preocupantă". "Orice s-ar întâmpla, libertatea presei trebuie să fie inviolabilă", a declarat ministrul la radioul privat LBC.

Shanghai este unul dintre oraşele chineze în care în ultimele zile au avut loc proteste faţă de restricţiile legate de covid-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇