Protest rar la Beijing la adresa preşedintelui Chinei: Vrem să mâncăm. Vrem libertate. Vrem demnitate (Video&Foto)

Protest rar la Beijing la adresa preşedintelui Chinei: Vrem să mâncăm. Vrem libertate. Vrem demnitate (Video&Foto)

La Beijing, cu câteva zile înainte de un congres istoric al Partidului Comunist, a avut loc un protest rar împotriva preşedintelui Xi Jinping şi a restricţiilor privind Covid din China.

Imaginile, care au devenit virale pe reţelele de socializare, au arătat două bannere pe un pod din nord-vestul oraşului. Se pare că protestul a fost oprit rapid de autorităţi, relatează BBC.

Foto: Twitter Jennifer Zeng

Frustrarea a crescut în capitală înainte de congres. A existat o revărsare de furie pe internet faţă de măsurile stricte de securitate şi măsurile anti-Covid puse în aplicare.

ADVERTISING

Autorităţile au înăsprit accesul în oraş, închizând accesul multor călători, rezidenţilor care se întorceau acasă şi livrărilor. Altora li s-a restricţionat circulaţia sau au fost forţaţi să intre în carantină.

Imaginile şi filmările de la protest care au circulat au arătat două bannere mari desfăşurate pe un pod din districtul Haidian din Beijing.

Foto: captură video Twitter Jennifer Zeng

Pe unul dintre ele se putea citi: „Fără test Covid, vrem să mâncăm. Fără restricţii, vrem libertate. Fără minciuni, vrem demnitate. Fără Revoluţie Culturală, vrem reformă. Fără lideri, vrem voturi. Nefiind sclavi, putem fi cetăţeni”.

ADVERTISING

Celălalt a cerut locuitorilor să „facă grevă la şcoală şi la locul de muncă, să-l înlăture pe dictatorul şi trădătorul naţional Xi Jinping”.

Vezi mai multe imagini în video-ul de mai jos de la min 0:55.

Video shows rare protest in Beijing as Chinese leader is set to extend his reign

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇