Emilia Șercan câștigă procesul cu România TV. Despăgubirile au fost majorate de 5 ori

Emilia Șercan câștigă procesul cu România TV. Despăgubirile au fost majorate de 5 ori

Jurnalista Emilia Șercan a câștigat și la apel procesul împotriva România TV și a moderatorului Janos Korpos, pentru emisiunile din urmă cu doi ani în care a fost atacată pentru dezvăluirile legate de plagiatul fostului premier Nicolae Ciucă.

În plus, dacă Tribunalul București decisese despăgubiri de 2.000 de euro, Curtea de Apel le-a majorat la 10.000 de euro.

„Am câștigat apelul împotriva România TV și a lui Janos Korpos pentru emisiunea de acum exact doi ani în care onoarea, demnitatea și reputația mi-au fost călcate în picioare. La fond, Tribunalul București a decis să îmi acorde cu titlu de despăgubiri morale suma de 2.000 de euro plus cheltuielile de judecată.

ADVERTISING

Curtea de Apel București a modificat decizia și a mărit despăgubirile morale de cinci ori, la 10.000 de euro, plus cheltuieli de judecată. Reușita i se datorează avocatei mele, Nicoleta Popescu, căreia îi mulțumesc și public”, a anunțat luni seara pe Facebook Emilia Șercan.

Ea amintește în acest context și de acțiunea de kompromat în cazul căreia Parchetul a decis clasarea, motivând că nu există interes public în urmărirea faptei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Emisiunile pentru care am dat în judecată România TV – trei la număr – au fost difuzate imediat după ce am scris despre dr. Nicolae Ciucă, premierul de atunci și prezidențiabilul de acum, că e un plagiator, subiectul lor având legătură exact cu acest lucru. Practic, pentru îndrăzneala de a dovedi că bravul dr. Ciucă e un plagiator am fost linșată de România TV.

În paralel cu acest linșaj prelungit pe câteva săptămâni, s-a produs kompromatul organizat în interiorul Poliției Române, pe care (in)justiția din Poliție și Parchete se fac că nu îl văd. Am mai spus-o în trecut și o spun și acum, dacă e să mai am puțină speranță că deciziile halucinante ale unor organe de urmărire penală pot fi corectate, acea speranță mi-o pun în instanțele de judecată”, a conchis Șercan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇