Emilia Șercan anunță că Facebook a notificat-o că pagina ei a fost ținta unui atac „susținut de guvern sau de atacatori sofisticați”

Emilia Șercan anunță că Facebook a notificat-o că pagina ei a fost ținta unui atac „susținut de guvern sau de atacatori sofisticați”

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat că pagina ei de Facebook a fost ținta unui atac „susținut de guvern sau de atacatori sofisticați”.

Aceasta spune că de aproape nouă ani, de când scrie ”despre impostorii de la vârful instituțiilor statului”, este continuu hărțuită online și offline.

”Conturile mele de mail sau de pe diverse aplicații au fost constant atacate, am trecut prin nenumărate încercări de spargere a lor, însă niciodată nu am primit o alertă ca cea din seara asta: „Alertă de atac susținut de guvern sau de atacatori sofisticați”.

ADVERTISING

Când am încercat să intru în contul de Facebook am primit o primă alertă de la Facebook care spunea „un atacator sofisticat ar putea fi interesat de contul tău de Facebook”. Apoi, am găsit cea de-a doua alertă Facebook care zicea că „Dacă v-am afișat acest avertisment, credem că un atacator susținut de un guvern sau un atacator sofisticat ar putea fi interesat de contul dumneavoastră””, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Jurnalista a postat și o imagine cu mesajul, scris în limba engleză:

image

Emilia Șercan a precizat că i-a arătat alertele unuia dintre cei mai buni specialiști în cyber security din România, iar acesta a spus că a mai văzut așa ceva doar pe la sesiuni de training, studii de caz, dar este pentru prima dată când vede şi în viața reală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Și pentru mine este pentru prima dată când primesc un astfel de avertisment, că în spatele încercării de a-mi fi compromis contul de Facebook ar putea fi un „actor statal”, adică un serviciu de informații.

Care actor statal/serviciu de informații ar putea fi? Răzvan Ionescu ot SRI, tu ești? Mata ești, Gabriel Vlase ot SIE? Tiberiu Dumitrache ot Doi ș’un sfert, ești cumva nervos că îți cere justiția să arăți ce documente ai secretizat în categoria „secret de stat” legat de cazul meu de kompromat? Urmașul lui Hăpău cel servil lui Ciucă sau Oprea ot DGAI, tu ești?

ADVERTISING

Care ești, mă? Ați fost îngrijorați că nu am mai postat nimic de ceva vreme pe Facebook și ați vrut să mă scoateți din amorțeală? Ați reușit!”, încheie Emilia Șercan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇