Creatorii de pe Facebook au o nouă opțiune pentru a scăpa de sancțiuni

Creatorii de pe Facebook au o nouă opțiune pentru a scăpa de sancțiuni

Creatorii de conținut de pe Facebook au la dispoziție o nouă opțiune care să-i ajute să evite sancțiunile cunoscute ca ”Facebook jail” – vorbim despre limitarea posibilității de a posta și de a interacționa pe platformă în urma unei încălcări a standardelor comunității.

Astfel, creatorii care dețin conturi profesionale aflați la prima abatere vor avea opțiunea de a urma un curs de instruire pentru a scăpa de avertismentul formal, a anunțat zilele acestea Meta, potrivit TechCrunch. După finalizarea cursului, avertismentul va fi eliminat din contul utilizatorului.

ADVERTISING

Facebook a modificat și anul trecut procesul prin care penalizează utilizatorii care încalcă regulile platformei, aplicând mai multe avertismente înaintea acțiunilor propriu-zise de penalizare.

Acum, practic, compania face posibil ca și aceste avertismente să poată fi eliminate, o schimbare care îi va ajuta pe creatori să-și mențină reach-ul și vizibilitatea pe platformă.

Pe lângă eliminarea avertismentului din cont, creatorii vor putea participa din nou la acest curs de instruire, dacă nu vor mai încălca regulile platformei timp de un an. Însă, în cazul unei noi încălcări a regulilor în decurs de un an, vor primi un avertisment care nu mai poate fi eliminat.

ADVERTISING

Noul sistem de eliminare a avertismentelor nu se aplică și în cazul încălcărilor grave ale standardelor comunității, cum este conținutul care conține ”exploatare sexuală, vânzarea de droguri de mare risc sau glorificarea indivizilor sau organizațiilor periculoase”, specifică Meta.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇