Unul dintre fondatorii Google investește 15 milioane de dolari în dezvoltarea unui halucinogen

Unul dintre fondatorii Google investește 15 milioane de dolari în dezvoltarea unui halucinogen

Sergey Brin va finanța cu aproximativ 15 milioane de dolari dezvoltarea unui halucinogen derivat dintr-un arbust dintr-o pădure tropicală, pentru a fi utilizat ca tratament pentru sănătatea mintală.

Catalyst4, ONG-ul pe care Brin l-a înființat cu banii obținuți din vânzarea în 2021 a cotei sale de acțiuni la Tesla, va investi aproximativ 15 milioane de dolari în dezvoltarea Soneira, un start-up care va începe testele clinice pe ibogaină, un alcaloid extras din frunzele și rădăcinile de iboga, un arbust tropical din Africa de Vest.

Substanța ar putea fi folosită ca tratament pentru leziunile cerebrale traumatice (TBI), relatează Financial Times.

ADVERTISING

Ibogaina este folosită în ritualurile tradiționale din Gabon, fiind apreciată pentru efectele sale calmante, și a atras interesul cercetătorilor din domeniul sănătății mintale.

Un studiu realizat de Universitatea Stanford și finanțat de fundația caritabilă a lui Brin la începutul anului a descoperit că terapia cu ibogaină a îmbunătățit sănătatea mintală și funcția cognitivă a 30 de soldați veterani din SUA.

Sub îndrumarea profesorului Nolan Williams, psihiatru la Standord, Soneira analizează acum modul în care ar putea combina ibogaina cu medicamentele pentru inimă, pentru a reduce riscul de aritmie fatală generat de această plantă.

Compania își propune să dezvolte o versiune a compusului și va folosi finanțarea pentru a începe prima fază a testelor clinice.

ADVERTISING

Mai multe alte entități, printre care Helena Special Investments și LifeForce Capital, s-au arătat interesate să investească în Soneira. Runda de finanțare este programată să se încheie după vară.

Brin a investit deja sute de milioane în cercetarea afecțiunilor neuro-degenerative și psihologice, inspirat de riscul său de dezvoltare a maladiei Parkinson. Catalyst4, cu active totale de 430 de milioane de dolari la sfârșitul anului 2022, se concentrează pe tratamente inovatoare pentru tulburările neurologice și tehnologiile de atenuare a schimbărilor climatice.

ADVERTISING

Investiția lui Brin este cel mai recent exemplu al interesului tot mai ridicat al investitorilor din Silicon Valley în utilizarea substanțelor psihedelice în scop personal și pentru investiții.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a discutat public despre folosirea ketaminei pentru tratarea depresiei, iar investitorul miliardar Peter Thiel a fost unul dintre susținătorii timpurii al Atai Life Sciences, o companie de biotehnologie, care cercetează tratamente psihedelice pentru sănătatea mintală.

Fondurile de investiții au investit aproape 180 de milioane de dolari în biotehnologii psihedelice în acest an, după o investiție record de 528 de milioane de dolari în 2021.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇