Legătura dintre Parkinson și bacteriile intestinale

Legătura dintre Parkinson și bacteriile intestinale
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un nou studiu a identificat bacteriile intestinale despre care se crede că ar fi implicate în maladia Parkinson și le-a asociat cu scăderea riboflavinei (vitamina B2) și a biotinei (vitamina B7), indicând calea către un tratament neașteptat de simplu care ar putea ajuta: vitaminele B.

”Suplimentarea cu riboflavină sau biotină este probabil să fie benefică într-un subset de pacienți cu boala Parkinson, în care disbioza intestinală joacă un rol esențial”, a declarat Hiroshi Nishiwaki, cercetător medical la Universitatea Nagoya.

ADVERTISING

Cercetări anterioare au arătat că persoanele cu boala Parkinson prezintă, de asemenea, modificări ale microbiomului cu mult înainte de apariția altor semne.

Astfel, analizând probe fecale de la 94 de pacienți cu boala Parkinson și 73 de persoane sănătoase din Japonia, Nishiwaki și echipa sa au comparat rezultatele cu date din China, Taiwan, Germania și SUA.

Boala neurodegenerativă afectează aproape 10 milioane de persoane la nivel global, care, în cel mai bun caz, pot spera la terapii care încetinesc și ameliorează simptomele. Acestea încep de obicei cu constipație și probleme de somn, cu până la 20 de ani înainte de a progresa în demență și pierderea debilitantă a controlului muscular.

ADVERTISING

Echipa a arătat că lipsa vitaminelor B a fost legată de o scădere a moleculelor care ajută la crearea unui strat sănătos de mucus în intestine.

Oamenii de știință bănuiesc că acest strat protector slăbit expune sistemul nervos intestinal la mai multe toxine pe care le întâlnim în prezent în mod regulat. Printre acestea se numără substanțele chimice de curățare, pesticidele și erbicidele.

Aceste toxine duc la creșterea inflamației sistemului nervos și la supraproducția de fibrile de α-sinucleină – molecule despre care se știe că se acumulează în celulele producătoare de dopamină din substanţa neagră a creierului uman, conducând în cele din urmă la simptomele motorii și demențiale mai debilitante ale bolii Parkinson.

ADVERTISING

Un studiu din 2003 a arătat că dozele mari de riboflavină pot ajuta la recuperarea unor funcții motorii la pacienții care au eliminat, de asemenea, carnea roșie din alimentația lor. Așadar, este posibil ca dozele mari de vitamina B să prevină o parte din leziuni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇