Un tablou de Picasso a fost găsit la aproape 10 ani după ce a fost furat

Un tablou de Picasso a fost găsit la aproape 10 ani după ce a fost furat

Poliția din Grecia a recuperat două lucrări, una a lui Pablo Picasso și alta aparținând lui Piet Mondrian, la aproape 10 ani de când au fost furate din Galeria Naţională din Atena.

Cele două tablouri au fost descoperite luni, iar un suspect a fost arestat în legătură cu furtul, a confirmat un purtător de cuvânt al poliției din Grecia, potrivit CNN.

„Cap de femeie” al lui Picasso și „Moara” al lui Mondrian au fost furate în 2012.

La acea vreme, polițiștii au spus că hoții au activat de mai multe ori sistemul de alarmă în timpul nopții, până când a fost dezactivat de gardienii muzeului.

ADVERTISING

Hoții au intrat apoi în zona expoziției temporare a galeriei, iar unul dintre ei a fost observat de un paznic cu ajutorul detectorului de mișcare. L-a urmărit, dar nu a reușit să îl prindă.

Înfățișând o femeie în bluză albă pe un fundal albastru, tabloul ui Picasso „Cap de femeie” a fost donat Greciei după Al Doilea Război Mondial, ca recunoaștere a rezistenței țării la ocupația nazistă.

Police find stolen Picasso and Mondrian paintings
Foto: Hepta.ro

Reversul este inscripționat cu un mesaj al artistului: „Pentru poporul grec, un tribut de la Picasso”.

ADVERTISING

Al doilea tablou, „Moara” al lui Mondrian, este o lucrare figurativă mai puțin cunoscută a unui artist renumit pentru stilul său abstract.

I.O.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇