Un robot înalt de 18 metri, ca în filme, face spectacol lângă Tokyo (Video)

Un robot înalt de 18 metri, ca în filme, face spectacol lângă Tokyo (Video)

Cei care și-au imaginat o lume plină de roboți, ca în filme, n-ar trebui decât să privească spre Japonia pentru a-și vedea realitatea cu ochii.

Acolo, la fabrica Gundam din Yokohama, a fost construit un robot gigantic, înalt de 18 metri, cel mai mare creat vreodată, conform IFL Science.

Deja finalizat, dar încă în teste, robotul a făcut zilele trecute ”primii pași”. N-a mers - deocamdată doar și-a flexat genunchii și și-a întors într-o parte sau alta trunchiul, dar pe loc, pentru moment.

Își va face debutul în octombrie, dacă pandemia o va permite. Atunci se așteaptă ca acesta să meargă independent și să-și poată susține propria greutate.

ADVERTISING

Vezi și Un robot inspirat de leneş ajută, foarte încet, la salvarea speciilor pe cale de dispariţie

La mașinăria care încinge imaginația multora, grea de 25 de tone, se lucrează din ianuarie. În final, se așteaptă ca fiecare deget să poată fi mișcat independent și îndoit, operații de finețe când ai de-a face cu un astfel de monstru.

Robotul poate fi admirat în portul Yokohama, în afara orașului Tokyo, unde va rămâne timp de un an. Deja, chiar dacă nu e la finalul evoluției sale, este considerat o minune tehnică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Gundam robot Yokohama, Japan walk testing! #gundam #robot #robotics

Citește și Roboţii au intrat în laboratoare ca cercetători. Şi fac chiar şi descoperiri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇