Un ritual al triburilor din Amazon a fost preluat de oameni din întreaga lume, chiar dacă are urmări dintre cele mai neplăcute: transpirații intense, diaree, vomă

Un ritual al triburilor din Amazon a fost preluat de oameni din întreaga lume, chiar dacă are urmări dintre cele mai neplăcute: transpirații intense, diaree, vomă

Greață intensă, o inimă care o ia la goană, transpirații puternice, vomă, diaree – sunt doar câteva dintre efectele imediate ale unui ritual medicinal care implică ingerarea lichidului recoltat de la o broască, ritual practicat de populația indigenă din bazinul Amazonului.

Această populație recurge la acest ritual pentru a scăpa de ghinion, mai cu seamă cel de la vânătoare. În mod inexplicabil, însă, din ce în ce mai mulți occidentali au adoptat și ei obiceiul, ca o formă de vindecare.

Pentru că au văzut că fenomenul devine tot mai des întâlnit, oamenii de știință au încercat să înțeleagă de ce oameni din zone care nu au nimic de-a face cu viața sau cultura amazoniană recurg la un astfel de ritual. Au aflat că din dorința de a se vindeca, pentru detoxifiere și chiar creștere spirituală.

ADVERTISING

Unii iau Kambo din dorința de a se conecta cu spiritul broaștei, după cum au declarat chiar ei, conform IFL Science.

Dar ce este Kambo? Practic, presupune folosirea secreției unei broaște din regiunea amazoniană, Phyllomedusa bicolor, recoltată de pe pielea acesteia cu ajutorul unui băț. Această substanță este așezată, în cantități infime, pe niște tăieturi superficiale făcute pe brațe, picioare sau piept. În doar câteva minute, apar simptomele enumerate, care durează, de obicei, o oră.

Acestea sunt declanșate de peptidele din secreție, dar și de prezența unor opioide puternice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ideea din spatele acestui ritual, spun cei care l-au încercat, este să scape de toxinele din organism și să-și curețe psihicul de traume. Nu este o călătorie psihedelică, dar toxina are și proprietăți psihoactive. Adesea, cei care urmează ritualul spun că se simt ca renăscuți.

Oamenii de știință au chestionat 400 de oameni, majoritatea din America de Nord și Europa, care au urmat acest ritual, pentru a afla mai multe despre Kambo. 87% au spus că s-au simțit mult mai bine apoi, fizic, mental, dar au avut și o satisfacție a vieții crescută. Pentru 64% a fost o experiență spirituală.

ADVERTISING

De ce au apelat la așa ceva? 65% pentru a se vindeca, 62% pentru detoxifiere, 61% pentru o sănătate mai bună, 61%, pentru a crește spiritual, 58%, pentru purificare mentală/emoțională, 52%, pentru a se conecta cu spiritul broaștei, 40%.

Iar cei mai mulți au văzut-o ca pe o experiență pozitivă. De menționat e că respondenții au completat chestionare online și nu au fost testați în niciun fel, astfel că nu se știe dacă ritualul le-a îmbunătățit în vreun fel sănătatea.

Te-ar putea interesa și Ai avut Covid și ai rămas cu sechele? Un program gratuit te ajută să respiri din nou mai bine


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇