Un pește neobișnuit și masiv a fost descoperit pe o plajă din Oregon (Galerie foto)

Un pește neobișnuit și masiv a fost descoperit pe o plajă din Oregon (Galerie foto)

Un pește mare, rotund și colorat a ajuns la mal, în Oregon, SUA, săptămâna trecută. Experții spun că se întâmplă să fim martori la așa ceva extrem de rar.

Este vorba despre un pește opah de 45 de kilograme, cunoscut și sub numele de „peștele lună”. Un exemplar al acestei specii a fost descoperit pe o plajă din partea de nord-vest a statului american Oregon.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Să vezi un astfel de pește la mal este un lucru extrem de rar în Oregon și nu numai, a scris Seaside Aquarium într-o postare pe Facebook.

Keith Chandler, directorul general al Seaside Aquarium, a declarat pentru CNN: „Sunt pești spectaculoși și în mod normal nu îi vedem pe mal”.

Citește și Evoluția a redus acești pești la organe genitale și inimă. Se atașează de femelă și fuzionează cu ea

Potrivit Administrației Naționale a Oceanelor, se cunosc puține lucruri despre această specie, pentru că trăiește la adâncimi mari, în ocean. Este un pește întâlnit de obicei în apele temperate și tropicale.

Specia are un aspect neobișnuit, cu corp rotund și plat, de culoare gri argintiu. „Spre burtă, nuanțele argintii devin de un roșu trandafiriu, presărat cu pete albe”, au explicat specialiștii.

Se crede că, atunci când a fost găsit pe plajă, peștele era eșuat deja de o oră, prin urmare nu mai era în viață.

Vezi și Craniul unei imense creaturi a ajuns la mal, în New Jersey


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!