Un pește monstruos, care trăiește la o adâncime de un kilometru, a fost găsit eșuat pe o plajă din California

Un pește monstruos, care trăiește la o adâncime de un kilometru, a fost găsit eșuat pe o plajă din California

Un pește cu o înfățișare neobișnuită, aproape monstruoasă, de formă ovală, negru și cu dinți extrem de ascuțiți, a fost găsit pe o plajă din California, săptămâna trecută.

Peștele de culoare neagră, cu gura larg deschisă, a fost descoperit pe plaja Crystal Cove, o zonă protejată, și nu se știe care este cauza morții sale.

Cert este că oamenii de știință rar au ocazia de a vedea un reprezentant al peștilor undițari, specia din care s-a stabilit că face parte. Astfel de pești trăiesc pe fundul oceanului Pacific, motiv pentru care reprezintă o specie încă enigmatică.

„Apariția unui astfel de pește intact este ceva foarte rar și nu știm cum și de ce a ajuns peștele pe mal”, se arată în postarea de pe Facebook a Crystal Cove State Park.

Happy #MPA Monday!
.

Last Friday morning an incredible deep sea fish washed up on shore in Crystal Cove State Park’s...

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Posted by Crystal Cove State Park on Monday, 10 May 2021

Cu dinții săi ascuțiți precum cioburile de sticlă, peștii din această specie pot înghiți prăzi de dimensiunea propriului corp, relatează CNN.

Oamenii de știință s-au pus de acord asupra faptului că este vorba despre o femelă, dată fiind ”coada” din fruntea sa. Vârfurile ei emit lumină și sunt folosite ca momeală pentru pradă în întunericul oceanului, la adâncimi de aproape un kilometru.

Și nu e singura ciudățenie a acestei specii. Masculii, mult mai mici decât femelele, se atașază de acestea pentru a fi siguri că reușesc să aibă urmași, ajung să fuzioneze cu ele, trăind apoi ca paraziți pe corpul lor.

Citește și În plin deșert, s-a descoperit fosila unei vaci de mare


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!