Un bărbat paralizat poate să meargă din nou cu ajutorul unui implant în coloană (Video)

Un bărbat paralizat poate să meargă din nou cu ajutorul unui implant în coloană (Video)

Un bărbat care rămăsese paralizat, având măduva spinării tăiată, a primit o nouă șansă grație unui implant revoluționar dezvoltat de cercetători din Elveția, care îi permite să meargă din nou.

Michel Roccati a rămas paralizat acum 5 ani, după un accident de motocicletă, în urma căruia s-a ales cu măduva spinării secționată, după ce și-a rupt coloana vertebrală. El nu mai putea să-și simtă mâinile și picioarele, potrivit BBC. Semnalele trimise de creier nu mai ajungeau mai departe.

O echipă de cercetători din Elveția l-a operat și i-a făcut un implant pe șira spinării, care transmite comenzile creierului la membre, iar bărbatul poate acum să meargă din nou.

New implant offers promise for the paralyzed

Viteza de recuperare a lui Michel l-a uimit pe neurochirurgul care a introdus implantul și i-a atașat electrozi pe fiecare nerv, prof. Jocelyne Bloch de la Laboratorul de neuroterapie și neuromodulare (LNTM) din Elveția.

ADVERTISING

„Pot să mă ridic, pot să merg unde vreau, pot să urc scările - am o viață aproape normală”, spune pacientul.

Cu toate acestea, cercetătorii atrag atenția că nu i-au reparat măduva spinării, iar tehnologia folosită este mult prea complicată pentru a putea fi folosită la scară largă, pentru moment. Aceasta trebuie testată pe mai mulți pacienți și sunt necesare studii aprofundate, dar este un mare pas înainte.

Rezultatele obținute până acum sunt fascinate. David, un alt pacient care a beneficiat de acest implant, a început și el să meargă din nou și chiar a reușit să facă un copil cu partenera sa, deși are coloana ruptă de mai bine de 10 ani.

ADVERTISING

Tehnologia a fost dezvoltată de Politehnica din Lausanne (EPFL), iar rezultatele studiului au fost publicate în revista Nature Medicine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇