Un băiețel de doar șase ani uimește o lume întreagă prin talentul său la pian (Video)

Un băiețel de doar șase ani uimește o lume întreagă prin talentul său la pian (Video)

Guillaume Bénoliel, un băiețel de doar șase ani, uimește Franța și o lume întreagă prin talentul său, deși picioarele nici măcar nu-i ating pământul când repetă Polka Italiana a lui Rachmaninoff pentru următorul concert.

”Am cunoscut oameni talentați în cariera mea, însa niciunul nu este ca el”, spune profesorul lui Benoliel, Serguei Kouznetsov, pentru Reuters.

Părinții săi, Claire și Dominique, amândoi muzicieni amatori, au decis că micuțul trebuie să urmeze cursuri de pian de la patru ani, când au realizat că are o ureche muzicală fantastică și reușește să reproducă orice melodie pe care o aude, la pian.

ADVERTISING

Talent și dragoste de artă

În ciuda pandemiei, Bénoliel s-a bucurat de momentul său de glorie în august în lumina reflectoarelor în Salzburg, orașul natal al lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Bénoliel a fost selectat să cânte pe scenă după ce a câștigat două premii în competiția Grand Prize Virtuoso: locul întâi la categoria tineri muzicieni și un premiu special la categoria ”tinere talente excepționale”.

Meet France's six-year-old piano prodigy
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dincolo de sala de concerte, muzica este doar o experiență amuzantă pe care o împărtășește cu famili sa. Uneori, ei cântă împreună, iar Bénoliel le oferă mini-concerte părinților în sufrageria din casa lor aflată la sud-est de Paris.

”Fiecare zi e plină de aventuri și plăceri deoarece amândoi iubim muzica”, spune mama lui, Claire, consultant în management.

Cât despre cariera fiului său, ea spune că decizia îi aparține în totalitate micuțului. Dar spune că oricare ar fi calea pe care o alege, ea speră că muzica va face mereu parte din viața sa.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇