Terapia cu câini e binecunoscută, dar oamenii de știință au făcut noi descoperiri uimitoare

Terapia cu câini e binecunoscută, dar oamenii de știință au făcut noi descoperiri uimitoare

Nu mai e un secret pentru nimeni că a mângâia un câine, mai cu seamă unul ”terapeutic”, ne aduce nenumărate beneficii. Dar iată că oamenii de știință încă mai fac descoperiri la acest capitol.

Un studiu recent a arătat că studenții stresați au numai de câștigat din interacțiunea cu un astfel de câine. O singură ”ședință” cu un astfel de câine are efecte care se întind pe nu mai puțin de șase săptămâni.

După interacțiunea cu un corgi sau cu un spaniel, nivelul de stres a scăzut considerabil, iar studenții au putut gândi mai clar și au putut să-și facă cu mai mare ușurință planuri pentru următoarea perioadă, arată IFL Science.

ADVERTISING

Programele de reducere a stresului – oricât de ciudat ar suna pentru noi – sunt realitate în aproape 1.000 de campusuri americane. Iar parte din program o reprezintă timpul petrecut cu câini sau pisici, o ședință durând 10 minute.

Comparativ cu alte abordări, s-a observat că aceste ședințe chiar dau rezultate, ajutând elevii stresați să se organizeze mai bine, să se concentreze mai bine, să-și facă planuri cu mai multă ușurință, după cum a arătat un experiment la care au luat parte peste 300 de subiecți.

ADVERTISING

După astfel de ședințe, subiecții erau mai calmi și s-au descurcat mai bine la teste, a explicat dr. Patricia Pendry, de la Washington State University.

Experimentul, un studiu în toată puterea cuvântului, a durat trei ani și așa a devenit clar și cât durează efectele unei interacțiuni cu un câine. În cadrul acestuia, au fost și subiecți care au apelat la relaxare, meditație, dar de departe terapia cu câini a avut cele mai bune efecte.

Vezi și

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇