Tatuajul electronic care ne poate alerta când avem probleme de sănătate

Tatuajul electronic care ne poate alerta când avem probleme de sănătate

O echipă de cercetători sud-coreeni lucrează la un dispozitiv sub forma unui tatuaj personalizat care îi va alerta pe utilizatori cu privire la problemele de sănătate pe care le pot avea.

Cercetătorii de la Institutul Coreean de Ştiinţă şi Tehnologie Avansată (KAIST) din Daejeon au dezvoltat o vopsea electronică pentru tatuaje pe bază de metal lichid şi nanotuburi de carbon, care funcţionează ca un bioelectrod, notează Reuters. Dispozitivul poate fi conectat la o electrocardiogramă sau la un biosenzor şi poate oferi informaţii importante despre starea de sănătate a utilizatorului, precum ritmul cardiac şi nivelul glicemiei.

ADVERTISING

“În viitor sperăm să conectăm un cip wireless integrat în această vopsea, astfel încât să putem comunica şi să trimitem semnale între corpul nostru şi un dispozitiv extern”, spune Steve Park, profesor de inginerie şi ştiinţa materialelor, principalul autor al studiului.

Potrivit cercetătorilor, vopseaua este non-invazivă, fiind realizată din galiu, un metal argintiu, moale, care se foloseşte şi la semiconductori şi termometre. De asemenea, nanotuburile de carbon cu platină asigură durabilitatea tatuajului.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇