Cele mai rezistente vietăţi de pe Terra au mai stabilit un record

Cele mai rezistente vietăţi de pe Terra au mai stabilit un record

Despre tardigrade, niște vietăți minuscule, nevertebrate miscorscopice care trăiesc atât pe sol, cât și în apă, s-a demonstrat deja că sunt probabil cele mai rezistente vietăți de pe Terra. Pot rezista la temperaturi cu mult sub limita înghețului, într-un mediu fără oxigen, în spațiu, la radiațiile cosmice și scapă cu viață chiar și atunci când sunt fierte. În plus, pot fi deshidratate și retrezite la viață și peste zeci de ani. Iar un nou studiu a dus rezistența lor și mai departe.

Practic, acestea au fost trase din pușcă, după ce au fost învelite în niște minuscule folii de plastic protectoare și înghețate, pentru a li se induce starea de hibernare. Și au rezistat. Cel puțin unele, după cum au descoperit oamenii de știință de la Universitatea Kent, conform Science Alert.

ADVERTISING

În cadrul experimentului au fost folosite tardigrade din specia Hypsibius dujardini, unele de apă dulce. Apoi, au fost lansate din arme de foc, la diferite viteze, între 0,556 și 1,000 kilometri pe secundă.

Apoi, tardigradele ”împușcate” au fost puse în apă, la hidratat. Separat, alte tardigrade au fost înghețate, fără a fi ”împușcate”, și apoi puse în apă.

Acestea din urmă și-au revenit în 8 – 9 ore. Cele care au fost lansate din arme au supraviețuit doar dacă au fost lansate până la o viteză de 825 de metri pe secundă. Le-a luat însă mai mult să-și revină.

ADVERTISING

Experimentul arată că tardigradele ar supraviețui și dacă s-ar afla pe un meteorit, de exemplu, ajungând astfel pe o altă planetă, se arată într-un raport publicat de jurnalul Astrobiology.

Citește și

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇