Strategia surprinzătoare prin care vacile pot speria prădătorii

Oamenii de știință de la University of New South Wales (UNSW) au descoperit că o simplă pereche de ochi, desenată pe șezutul vacilor, poate face diferența dintre viață și moarte în Botswana.

În cadrul unui experiment realizat pe 14 cirezi de vaci, din care unora li s-a desenat perechea de ochi pe șezut, altora o cruce și altele au fost lăsate așa cum le-a creat mama-natură, s-a observat că leii, gheparzii, hienele și alte animale sălbatice nu s-au atins de nicio vită cu ”patru ochi”.

Din rândul celor care purtau o cruce desenată, doar 4 au fost atacate și ucise, iar din ultima categorie nu mai puțin de 15, arată IFL Science.

ADVERTISING

Vezi și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”

Metoda ar putea fi pusă în aplicare la scară mare, atât pentru binele vitelor și al fermierilor, cât și pentru ca animalele sălbatice să nu fie ucise de proprietarii vacilor.

Nu întâmplător sunt specii de vietăți care au recurs la această adaptare natural, în cursul evoluției lor, fluturii fiind un astfel de exemplu.

Citește și Un fotograf a avut o șansă la un milion: A fotografiat două animale care se iubesc, deși sunt din specii diferite (Foto)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇