Specia care sfidează evoluția: Picioarele dispar și cresc la loc, în funcție de nevoi

Există o specie de șopârlă care își poarte pierde sau recâștiga membrele în funcție de nevoi. Sigur, asta nu se întâmplă în decursul unei singure generații, dar chiar și așa e ceva nemaiîntâlnit.

În mod normal, dacă evoluția a dus la pierderea membrelor, lucrurile așa rămân. Însă o specie arată că schimbările pot să nu fie pentru totdeauna, după cum precizează un raport publicat de Proceedings of the Royal Society B și citat de IFL Science.

Citește și Obiceiul neașteptat al liliecilor: Se distanțează social din proprie inițiativă!

ADVERTISING

Este vorba despre o specie de șopârlă, despre care s-a arătat că avea toate cele patru membre, apoi acestea au dispărut, pentru ca în final să reapară, la nevoie.

Mai mult, aceste stadii pot fi întâlnite la membrii speciei, în funcție de mediul în care trăiesc. Dacă acesta este unul uscat, atunci nu e nevoie neapărat de membre, dar cu cât mediul e mai umed, cu atât membrele se dovedesc mai folositoare.

Totuși, de menționat e faptul ca apariția și dispariția membrelor nu se întâmplă peste noapte, la primele picături de ploaie. E nevoie de câteva generații până ce adaptarea să apară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și O balenă tocmai a stabilit un record incredibil. Niciun mamifer nu poate ajunge la performanța sa


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇