S-au găsit fosilele unui animal complet atipic pentru epoca în care a trăit

S-au găsit fosilele unui animal complet atipic pentru epoca în care a trăit

O echipă internațională de paleontologi și arheologi a anunțat recent descoperirea unor fosile care aparțin unui mamifer cu totul atipic.

Este vorba despre un animal asemănător unui ornitorinc sau unui porc spinos, care ar fi trăit în Patagonia, acum circa 70 de milioane de ani, în Cretacic.

Ce frapează la Patagomaia chainko, cum a fost botezată creatura, sunt trăsăturile nemaiîntâlnite la niciun alt mamifer din perioada mezozoică, scrie Newsweek.

În acea perioadă mai toate mamiferele cunoscute nu depășeau o greutate corporală de 100 de grame. Numai că animalul față, botezat Patagomaia chainko, ar fi ajuns la circa 25 de kilograme și ar fi avut lungimea de un metru, după cum se arată într-un raport publicat de Nature. Un adevărat gigant pentru acele vremuri!

ADVERTISING

În perioada în care mișuna pe Pământ, cele mai mari viețuitoare nu depășeau o greutate de 4-6 kilograme, fiind vorba despre speciile Repenomamus robustus și Repenomamus giganticus, ambele descoperite în China în 2005.

Autorii studiului spun că specia recent descoperită este dovada că evoluția primelor mamifere este încă una puțin înțeleasă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇