A fost descoperită fosila a probabil celei mai mari feline de pe continentul american

A fost descoperită fosila a probabil celei mai mari feline de pe continentul american

O fosilă rară a unei specii de leu american, dispărută în urmă cu 11.000 de ani, a fost scoasă la iveală în fluviul Mississippi din SUA, după ce porțiuni ale acestuia au secat.

La sfârșitul lunii octombrie 2022, un locuitor a făcut o descoperire rară de-a lungul fluviului Mississippi, afectat de secetă. Acesta a găsit un maxilar fosilizat al unui leu american care a cutreierat zona în urmă cu aproximativ 11.000 de ani, scrie Science Alert.

Wiley Prewitt, un rezident local, a găsit în nisip ceva ce părea a fi un dinte negru uriaș și a decis să ducă obiectul la evenimentul Mississippi Fossil & Artifact Symposium and Exhibition.

ADVERTISING

”Mi-am dat seama de la dinți că era un fragment din maxilarul unui carnivor, dar nu am îndrăznit să sper că ar fi al unui leu american. Cu siguranță arăta bine, dar nu mi-am permis să cred asta”, a declarat Prewitt pentru McClatchy News.

Experții au confirmat apartenența fosilei la specia Panthera atrox, mult mai cunoscută drept leul american.

Cercetătorii cred că aceasta a fost cea mai mare felină de pe continent, cu o lungime de aproape 2,4 metri, o înălțime de peste un metru și o greutate de 450 de kilograme, conform Serviciului Național al Parcurilor din SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇