Roverul Perseverance a făcut un selfie pe Marte, în care apare şi elicopterul Ingenuity (Foto)

Roverul Perseverance a făcut un selfie pe Marte, în care apare şi elicopterul Ingenuity (Foto)

NASA a publicat pe site-ul ei un selfie realizat pe planeta Marte de roverul Perseverance, în care apare şi mini-elicopterul Ingenuity.

Roverul american s-a folosit de braţul său robotizat pentru a realiza acea imagine, care este compusă din 62 de fotografii individuale, informează DPA.

Lângă Perseverance, în prim-plan, poate fi văzut şi elicopterul Ingenuity, aflat la o distanţă de aproximativ patru metri.

Ingenuity
Foto: NASA

Acest elicopter, care are o greutate de 1,8 kilograme, urmează să execute primul lui zbor pe "Planeta Roşie" în zilele următoare.

ADVERTISING

Specialiştii de la NASA se aşteaptă ca Ingenuity să atingă altitudinea de trei metri în timpul zborului său inaugural, să se menţină în atmosfera marţiană într-o poziţie fixă timp de 30 de secunde, apoi să asolizeze pe scoarţa "Planetei Roşii".

Acesta va fi primul zbor al unui vehicul aerian pe suprafaţa unei alte planete.

Alimentat cu energie furnizată de baterii litiu-ion, mini-elicopterul Ingenuity va executa mai multe zboruri-test pe Marte într-un interval de aproximativ o lună.

Ingenuity, care a fost încorporat în structura inferioară a roverului Perseverance, a ajuns pe planeta Marte în data de 18 februarie, după o călătorie în spaţiu de peste 200 de zile. Vehiculul fabricat de NASA a parcurs o distanţă de 472 de milioane de kilometri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zilele trecute, NASA a anunțat că elicopterul Ingenuity a supravieţuit primei nopţi pe suprafaţa planetei Marte.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇