Rasa nu dictează personalitatea câinilor. De ce depinde temperamentul acestora

Rasa nu dictează personalitatea câinilor. De ce depinde temperamentul acestora

Câinele ne este alături de multă vreme și am ajuns să credem că fiecare rasă are personalitatea ei sau măcar niște trăsături specifice. Însă un studiu recent a arătat că rasa nu influențează decât aspectul fizic al membrilor ei, neavând nimic de-a face cu personalitatea.

Temperamentul câinilor e însă dictat de mediul lor înconjurător, scrie IFL Science. Cel puțin asta a rezultat dintr-un studiu realizat pe peste 2.000 de câini, cărora le-a fost secvențiat inclusiv ADN-ul, iar proprietarii lor au fost chestionați legat de temperamentul patrupedelor lor.

ADVERTISING

S-au observat însă câteva trăsături specifice unora dintre rase, dar care în niciun caz nu ar putea dicta personalitatea câinilor.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că, de exemplu, capacitatea unui câine de a urma ordinele date de om este o trăsătură transmisă des genetic în cazul rasei border collie. Acesta este unul dintre câinii disciplinați, care vrea și își asculte stăpânul. Cu toate acestea, există diferențe mari între personalitățile câinilor din această rasă.

Însă, deși se spune despre retrieveri că iubesc oamenii și le place să interacționeze cu ei, în realitate nu e deloc o trăsătură a speciei, spun oamenii de știință. Mediul este cel care le modelează personalitatea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇