Rămășițele unui monstru marin cu o strategie unică de vânătoare au fost descoperite în Marcoc

Rămășițele unui monstru marin cu dinți atât de ascuțiți încât formau o „lamă ca de fierăstrău” au fost descoperite în Maroc. Creatura, care avea o strategie unică de vânătoare, a trăit în urmă cu 66 de milioane de ani.

Făcând parte din famila Mosasauridae, contemporană cu dinozaurii, aceasta a fost descoperită de mineri la mina Sidi Chennane din provincia marocană Khouribga, arată Live Science.

Imediat ce specimenul a fost analizat de cercetători, aceștia i-au observat dinții unici, complet deosebiți de tot ce văzuseră până atunci.

ADVERTISING

Pentru că și-au dat seama că era vorba despre o specie nouă, au denumit-o Xenodens calminechari.

Fără a fi un animal mare, X. calminechari avea însă o mușcătură unică, element crucial pentru supraviețuire. Dantura neobișnuită îi permitea cel mai probabil să practice o strategie unică de vânătoare, care„ implica o mișcare de tăiere pentru a extrage bucăți din prăzi mari”, au precizat cercetătorii.

Te-ar putea interesa și În plin deșert, s-a descoperit fosila unei vaci de mare

În timpul Cretacicului Târziu, atunci când specia trăia, regiunea în care se află Marocul era acoperită de o mare tropicală. Apele calde erau pline de prădători, inclusiv alte specii de Mosasauridae, plesiozauri cu gât lung, țestoase uriașe și pești cu dinți foarte ascuțiți. Din păcate, specia a dispărut odată cu dinozaurii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și În apele Australiei a trăit o creatură absolut înfricoșătoare. Azi e mică și veninoasă, dar în Paleozoic avea 2,5 metri!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇