Proiectul de conservare a unei biserici din România, premiat în Europa. Votul nostru i-ar putea aduce premiul publicului (Video)

Proiectul de conservare a unei biserici din România, premiat în Europa. Votul nostru i-ar putea aduce premiul publicului (Video)

Proiectul de conservare a bisericii de lemn din satul Urşi (judeţul Vâlcea) se numără printre câştigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu/ Premiilor Europa Nostra 2021.

În acest an, cea mai înaltă distincţie europeană în domeniul patrimoniului merge către 24 de realizări exemplare din 18 ţări europene, potrivit anunțului Comisiei Europene.

Printre câştigătorii de anul acesta se află Biserica de lemn din satul Urşi, judeţul Vâlcea, proiect laureat la categoria „Conservare”.

Wooden Church of Urși Village, Vâlcea County, ROMANIA

Câştigătorii au fost anunţaţi în cadrul unui eveniment online live co-prezentat de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, şi Hermann Parzinger, preşedintele executiv al Europa Nostra.

ADVERTISING

Câştigătorii premiilor au fost selectaţi de jurii independente compuse din experţi în domeniul patrimoniului din întreaga Europă, în urma evaluării candidaturilor depuse de organizaţii şi persoane fizice din 30 de ţări europene.

Oamenii, invitați să voteze premiul publicului

Susţinătorii şi pasionaţii de patrimoniu din întreaga lume sunt acum încurajaţi să descopere câştigătorii şi să voteze online pentru a decide către cine va merge premiul publicului din acest an.

Câştigătorul premiului publicului va fi anunţat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor europene pentru patrimoniu, care va avea loc în toamna acestui an.

ADVERTISING

Cu această ocazie vor fi prezentaţi publicului şi laureaţii marelui premiu, fiecare dintre ei urmând să primească 10.000 de euro.

Despre Premiile Europene pentru Patrimoniu

Premiile Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra au fost lansate de Comisia Europeană în 2002 şi, de atunci, sunt gestionate de Europa Nostra. Acest program de premii beneficiază de sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

Premiile evidenţiază şi diseminează excelenţa în domeniul patrimoniului şi cele mai bune practici, încurajează schimbul transfrontalier de cunoştinţe şi conectează părţile interesate de patrimoniu în cadrul unor reţele mai largi. Premiile aduc beneficii majore câştigătorilor, cum ar fi o mai mare expunere (inter)naţională, finanţare ulterioară şi creşterea numărului de vizitatori.

ADVERTISING

În plus, programul de premiere încurajează o mai mare grijă pentru patrimoniul nostru comun în rândul cetăţenilor europeni.

Prin urmare, reprezintă un instrument cheie pentru promovarea multiplelor valori ale patrimoniului cultural şi natural pentru societatea, economia şi mediul european. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇