Cluj-Napoca, singurul oraș din România selectat în finala pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării: Premiul este de un milion euro

Cluj-Napoca, singurul oraș din România selectat în finala pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării: Premiul este de un milion euro

Alături de Valencia, Viena şi doar alte trei oraşe europene, Cluj-Napoca este printre cei şase finalişti ai competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga un milion de euro, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Un juriu la nivel înalt, format din experţi independenţi, a selectat cei şase finalişti după interviuri detaliate cu reprezentanţii unui număr de douăsprezece oraşe aflate pe o listă, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene remis vineri.

Cele şase oraşe finaliste ale ediţiei din acest an sunt, în ordine alfabetică:

  • Cluj-Napoca (România)
  • Espoo (Finlanda)
  • Helsingborg (Suedia)
  • Leuven (Belgia)
  • Valencia (Spania)
  • Viena (Austria)

Finanţat prin Orizont 2020, programul de cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte iniţiative excelente care transformă oraşele europene în centre de testare a unor inovaţii. Oraşele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă şi caută soluţii şi activităţi de jos în sus care să permită dezvoltarea unor ecosisteme de inovare dinamice în jurul lor.

Conform sursei citate, pe 24 septembrie, Comisia va anunţa Capitala europeană a inovării 2020, precum şi ocupanţii următoarelor cinci locuri, în cadrul unei ceremonii de premiere complet virtuale ce se va desfăşura în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării (22-24 septembrie 2020), la care înregistrarea este deschisă şi gratuită.

În acelaşi timp, Comisia va acorda Premiul UE pentru femei inovatoare, Premiul Orizont al Consiliului european pentru inovare (CEI) - „Înaltă tehnologie accesibilă pentru ajutor umanitar” şi Premiul pentru impact Orizont.

O cercetătoare din Cluj, singura din România câştigătoare a ”Nobelului granturilor europene”

Oraşul câştigător va deveni Capitala europeană a inovării 2020 şi va primi un milion de euro pentru a-şi sprijini activităţile de inovare şi pentru a-şi consolida capacitatea de conectare a persoanelor, a sectorului public, a mediului academic şi a întreprinderilor, pentru a aduce beneficii societale comunităţilor sale.

Clujul, primul județ din țară care înființează un cluster în domeniul educației

Fiecărui ocupant al celorlalte cinci locuri i se va acorda suma de 100.000 de euro.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/posts/3355321824556619?__xts__%5B0%5D=68.ARBE7ej5NxiNnQVU1kaXtObadpURhUIZxjfhp-JkgVkwxQIl_G05ELMZhnsWKMBVyipvx0g6Nlu2YA5sWS9g5hfSe3lwKx_r6nFR2FH8oLCNnzCIy18uvDIfEScXCbuqQKtaXw6DU0A8PmFZ3yaP0CiyrFD-7k5DgMmzZjbMVroJjiClFaY7kOMB9Xbmg8IwIEMiEilM-DrZWas_6SX3igt5j5O2d16mwEpx3w-P_anDnHBJ0xXdA7J3DK7gOttPbfkIgFsMhyAeiSrCDjdDFhajlItN9WCUgUZJy_1N4rL69OVawZX4Mugpp1JTWqEe-lQkGGWIrDzf2KK7VwBWW7NW7Q&__tn__=-R

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇