Planete ”mai locuibile” decât Pământul au fost descoperite la 100 de ani lumină

Planete ”mai locuibile” decât Pământul au fost descoperite la 100 de ani lumină

Cel puțin 24 de planete din afara sistemului nostru solar ar putea fi mai bine echipate pentru viață chiar decât Terra, arată un studiu recent.

E vorba despre planete un pic mai vârstnice, mai umede, mai calde și puțin mai mari decât Pământul, se arată într-un raport publicat de jurnalul Astrobiology, citat de Live Science.

”Trebuie să ne concentrăm asupra anumitor planete care au condițiile cele mai promițătoare pentru o viață complexă. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți să nu ne blocăm în căutarea unui al doilea Pământ, deoarece ar putea exista planete care ar putea fi mai potrivite pentru viață decât ale noastre”, a declarat astrobiologul Dirk Schulze-Makuch, de la Universitatea din Washington.

ADVERTISING

Citește și Astronomii tocmai au anunțat câte planete asemănătoare cu Pământul sunt în Calea Lactee

Până acum au fost descoperite peste 4.000 de exoplanete, iar pe cele mai multe dintre ele nu există nicio șansă pentru viață.

În cadrul studiului, cercetătorii au elaborat un set de criterii pentru ca o planetă să fie calificată drept „superlocuibilă”.

Lista include o vârstă între 5 și 8 miliarde de ani (Pământul are 4,5 miliarde de ani și o viață nu tocmai lungă, dat fiind faptul că în aproximativ șase miliarde de ani, Soarele va muri) și o poziție în zona locuibilă a unei stele, unde poate exista apă lichidă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au căutat de asemenea și stele mai vechi, care sunt mai reci decât Soarele și cu o durată de viață mai mare, așa cum sunt, de exemplu, piticele roșii.

Astfel, au descoperit 24 de candidați, care vor fi analizați de la distanță, dată fiind depărtarea, pe viitor.

Totuși, punctează cei implicați în studiu, „locuibile nu înseamnă că aceste planete ar găzdui viață cu certitudine, ci condiții care ar face-o posibilă”.

Vezi și Oamenii de știință au căutat viață extraterestră în peste 10,3 milioane de stele. Iată și concluzia

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇