Pisicile iubesc atât de mult cutiile încât vor sta inclusiv în cele imaginare. Experiment inedit

Pisicile iubesc atât de mult cutiile încât vor sta inclusiv în cele imaginare. Experiment inedit

Ce-i trece prin minte unei pisici este o enigmă totală penru știință. Ce știm însă e că mai toate micile feline urăsc castraveții și adoră cutiile. Iar un studiu recent a arătat că pisicile iubesc atât de mult forma cutiilor, încât vor sta chiar și în cutii imaginare.

E de ajuns să se vadă colțurile, care trimit cu gândul la pătratul de carton, că pisicile se vor poziționa în interior. A demonstrat-o un experiment realizat de cercetătorii de la Hunter College’s Thinking Dog Center din New York pe 560 de proprietari de pisici și blănoasele lor.

ADVERTISING

Oamenii au primit instrucțiuni despre desfășurarea experimentului, iar rezultatele au fost interpretate de experți, relatează IFL Science.

În cadrul experimentului a fost folosită iluzia Kanisza, care implică aranjarea a patru forme Pac Man pe podea, astfel încât să sugereze contururile unui pătrat.

Timp de șase zile, participanții la cercetare au folosit formele de hârtie pentru a crea iluzia unui pătrat, le-au pus pe podea, au chemat pisicile în cameră și au verificat ce au ales ele. A contat în ce forme au stat pisicile mai mult de 3 secunde în decurs de 5 minute după intrarea în cameră.

ADVERTISING

Pentru a nu le influența, oamenii au purtat ochelari de soare. Iar pisicile au ales, aproape de fiecare dată, să stea în pătratele create de iluzia optică.

Cercetătorii cred că forma pătrată face pisicile să se simtă confortabil. Pe de altă parte, un spațiu bine conturat ar putea fi un loc bun pentru urmărirea și ascunderea prăzii, practică rămasă în ADN-ul pisicilor domestice, cred oamenii de știință.

Vezi și Cel mai eficient mod de a comunica cu pisica ta

Acestea sunt primele animale care au hibernat! Când a apărut această adaptare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇