Peștele care merge este mai comun decât ai crede. Tocmai au fost găsite 11 specii noi

Peștele care merge este mai comun decât ai crede. Tocmai au fost găsite 11 specii noi

Peștii care merg sunt ceva neobișnuit pentru majoritatea oamenilor, însă aceste creaturi sunt reale și tocmai s-a descoperit că nu atât de puține cum se credea.

În 2016, cercetători de la Institutul de Tehnologie din New Jersey (NJIT) au descoperit, într-o peșteră inundată din Thailanda, o specie rară de pești care pot să meargă pe sub apă. Această vietate bizară, botezată Cryptotora thamicola, nu are ochi. Nici nu i-ar folosi, dat fiind întunericul din habitatul său.

Cercetătorii au remarcat atunci că acești pești își folosesc aripioarele pentru a merge și a urca pe pietrele din interiorul peșterii.

ADVERTISING

Patru ani mai târziu, o echipă mixtă de cercetători a descoperit că există 11 specii de pești cu aceeași abilitate. Asta, în afară de rechinul umblător găsit în Australia la începutul acestui an.

Te-ar putea interesa și Primul amfibian despre care s-a dovedit că trăiește în harem

Descoperirea a fost făcută de cercetători de la Institutul de Tehnologie din New Jersey, Muzeul de Istorie Naturală din Florida, Universitatea de Stat din Louisiana și Universitatea Maejo din Thailanda, care au analizat 29 de specii de pești, după cum relatează Science Times.

ADVERTISING

Aceste 11 specii de pești care pot merge fac parte dintr-o familie care trăiește în toată Asia de Sud-Est.

Vezi și Își încep viața atât de adorabili și ajung să cântăreasca și 2 tone! Probabil cel mai ciudat pește din câți există


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇