Pasărea care reușește să imite perfect plânsul unui bebeluș (Video)

Pasărea care reușește să imite perfect plânsul unui bebeluș (Video)

O pasăre liră de șapte ani, rezidentă a unui parc zoo din Sydney, reușește să imite perfect plânsul unui bebeluș. Un clip care îl înfățișează pe Echo ”în plină acțiune”, ”plângând din toți rărunchii” a devenit viral pe Internet.

Originare din centrul și estul Australiei, aceste păsări sunt unele dintre puținele în stare să imite tot felul de sunete. Adesea, în natură, imită cântecul altor specii de păsări, dar și zgomote din mediul înconjurător, relatează IFL Science.

Nici păsările liră din captivitate nu și-au pierdut această abilitate și imită ceea ce aud. În cazul lui Echo chiar plânsul unui bebeluș.

ADVERTISING

A început să exerseze acest ”câtec” anul trecut și e unul dintre preferatele sale. În afară de acesta, are în repertoriu și zgomotul făcut de o bormașină electronică, dar și de alarma de incendiu din grădina zoologică, cu tot cu anunțul de evacuare.

Citește și A pus în grădină o hrănitoare pentru păsări și nici nu-și imagina ce succes va avea! Iata ce imagini uluitoare au fost surprinse

Atât femelele, cât și masculii acestei specii au această abilitate, dar cei din urmă sunt mai vocali, mai cu seamă în timpul sezonului de împerechere. Adesea, ei încearcă tot felul de sunete, ulterior decizând dacă să le adauge sau nu repertoriul lor. Nu se știe de ce lui Echo i se pare atât de interesant plânsul bebelușilor.

ADVERTISING

Vezi și A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇