Papagalii din regiunile urbane din Australia i-au lăsat pe cercetători cu gura căscată (Video)

Papagalii din regiunile urbane din Australia i-au lăsat pe cercetători cu gura căscată (Video)

Din ce în ce mai mulți locuitori din Sydney și suburbii au raportat cazuri în care papagalii din specia Cacatua galerita, ușor de recunoscut, reușesc să deschidă tomberoanele de gunoi, chiar dacă acestea sunt ”asigurate”.

S-au adaptat perfect traiului în marile orașe și nu au nicio problemă să caute de mâncare în gunoi, chiar dacă asta înseamnă să deschidă capacul tomberonului și, uneori, să îndepărteze pietrele sau cărămizile puse special deasupra, relatează Science Alert.

Mai mult, tehnicile folosite sunt foarte diferite, semn că fiecare pasăre pune în practică ce a învățat de la o alta. Păsări sociabile, papagalii învață mult de la semenii lor și pun în practică atunci când vine momentul.

Cockatoo's getting into our bins

O analiză realizată de oameni de știință de la Institutul Max Planck din Germania a arătat că au fost înregistrate aproape 1.400 de plângeri de la locuitori din 478 de suburbii ale orașului Sydney.

ADVERTISING

Citește și Un papagal a depășit studenții de la Harvard într-un joc clasic de memorie (Video)

Înainte de 2018, astfel de cazuri erau înregistrate doar în 3 suburbii ale orașului. În 2019, deja se înregistrau astfel de cazuri în 41 de suburbii, ceea ce denotă că din ce în ce mai multe păsări au deprins această ”artă” într-un timp foarte scurt.

Sydney's Cockatoos Have Found Multiple Ways of Opening Bins

Iar după cum au raportat australienii, de câte ori un papagal încearcă să deschidă capacul tomberonului, întotdeauna există câțiva martori din aceeași specie care privesc totul cu mare atenție.

ADVERTISING

Vezi și Papagali mumificați, găsiți la sute de kilometri depărtare de casă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇