Oamenii de știință au investigat la modul cel mai serios compatibilitatea dată de semnele zodiacului. Iată și concluzia lor

Oamenii de știință au investigat la modul cel mai serios compatibilitatea dată de semnele zodiacului. Iată și concluzia lor

Milioane de oameni din întreaga lume cred în zodiac. Iar acesta dictează, printre altele, și compatibilitatea dintre cele 12 semne. Astrologi din toată lumea trăiesc de pe urma previziunilor pe care le fac, bazându-se pe poziția stelelor.

Numai în SUA 29% dintre oameni cred în astrologie, a arătat un sondaj Pew realizat în 2018. Deși e posibi ca unii să fi confundat astrologia cu astronomia, notează IFL Science.

Numai că studiile științifice nu au reușit să găsească nicio legătură între compatibilitățile zodiilor și viața reală. Și au fost analizate 20 de milioane de persoane din Marea Britanie, toate căsătorite.

Citește și Ce se întâmplă în creier după o despărțire

E vorba despre un studiu derulat în 2007 la Universitatea din Manchester, coordonat de dr. David Voas. A fost cel mai mare studiu care a avut ca punct de pornire astrologia.

Oamenii de știință s-au așteptat să vadă în viața reală măcar câteva dintre dictoanele în ceea ce privește astrologia, dar nu a fost deloc așa. Totul a contrazis axiomele astrologiei, așa că oamenii de știință s-au văzut nevoiți să concluzioneze că astrologia are ZERO efect în alegerea partenerului de viață.

”Nu e nimic acolo”, au concluzionat ei. Singura stea care ne influențează e Soarele, și asta pentru că ne ține în viață.

Vezi și Aceasta este vârsta la care ne pierdem pasiunea pentru viață - Studiu