Oamenii de știință au anunțat descoperirea unei planete de dimensiunea Pământului, potențial locuibilă, aflată nu departe de noi

Oamenii de știință au anunțat descoperirea unei planete de dimensiunea Pământului, potențial locuibilă, aflată nu departe de noi

O misiune NASA a descoperit o exoplanetă care are 95% din dimensiunea Pământului, orbitând în jurul unei stele mici, la aproximativ 100 de ani lumină distanță.

Planeta, numită TOI 700 e, unde un an durează 28 de zile, este probabil stâncoasă și are aproximativ dimensiunea Pământului, ceea ce le e dat rar astronomilor să descopere.

Corpul ceresc este a patra planetă detectată orbitând în jurul stelei mici și reci M TOI 700. Toate exoplanetele au fost găsite de către NASA Transiting Exoplanet Survey Satellite sau misiunea TESS, scrie CNN.

ADVERTISING

O altă planetă din sistem, descoperită în 2020 și numită TOI 700 d, are tot dimensiunea Pământului, ea efectuând o rotație completă în 37 de zile. Ambele exoplanete ar putea avea apă sub formă lichidă pe suprafețele lor, ceea ce sugerează că ar putea fi locuibile.

Descoperirea celei de-a patra planete a fost anunțată marți, la cea de-a 241-a întâlnire a Societății Americane de Astronomie din Seattle.

„Acesta este unul dintre puținele sisteme cu planete multiple, mici, cu zone locuibile, pe care le cunoaștem”, a declarat autorul principal al studiului, Emily Gilbert, cercetător postdoctoral la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Stelele M, mici și reci, precum TOI 700, sunt comune în Univers și s-a descoperit că multe găzduiesc exoplanete, așa cum este sistemul TRAPPIST-1, cu cele șapte exoplanete ale sale descoperite acum câțiva ani, pe care telescopul spațial James Webb urmează să le țină sub observație.

TESS Finds System's Second Earth-Size Planet

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇