Nou mamifer extrem de vocal, descoperit în Kenya. Nu seamănă cu nimic cunoscut. În mod surprinzător, e înrudit cu elefantul

Nou mamifer extrem de vocal, descoperit în Kenya.  Nu seamănă cu nimic cunoscut. În mod surprinzător, e înrudit cu elefantul

O nouă specie de mamifer a fost descoperită în Kenya. Nu numai că nu seamănă cu nimic din ce există pe Terra, dar glasul său e unic.

Botezat (Dendrohyrax sp), mamiferul e greu de descris. Ai putea spune că seamănă cu un porc de Guineea mare, dar și cu un iepure cu urechi mici, arată IFL Science.

Însă țipătul său, înregistrat doar în pădurea Taita, niciunde altundeva în lume, poate ajunge la 100 de decibeli.

Citește și O balenă tocmai a stabilit un record incredibil. Niciun mamifer nu poate ajunge la performanța sa

ADVERTISING

În mod interesant, însă, dintre toate speciile de pe Pământ, cea mai apropiată rudă a sa e elefantul, au descoperit oamenii de știință de la Universitatea din Helsinki.

Nu se cunosc prea multe lucruri despre noua specie. Se știe că e activă noaptea, în vârful copacilor (chiar dacă are un corp cam rotofei). Aici își spun ”baladele” ce pot dura și mai bine de 12 minute. De fapt, ”cântecele” lor au dus și la descoperirea speciei, pentru că nu seamănă cu nimic cunoscut.

De altfel, în majoritatea timpului sunt incredibil de ”vocale” și comunicative, a explicat omul de știință Hanna Rosti, care a petrecut trei luni în păduri urmărind acest mamifer.

ADVERTISING

Din păcate, însă, specia se află în pericol, dat fiind faptul că trăiește în doar două rămășițe de pădure, care însumează doar 3 kilometri pătrați.

Vezi și O specie de păianjen, considerată dispărută de acum zeci de ani, a fost redescoperită. De ce e specială


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇