A fost descoperită o specie de broaște fără voce

A fost descoperită o specie de broaște fără voce

Oamenii de știință au descoperit în Africa o nouă specie de broască, una cu totul specială, care pare mută. E neobișnuit, pentru că broaștele se recunosc și comunică grație ”vocii” lor.

Numită Hyperolius ukaguruensis, după munții Ukaguru unde a fost găsită, broasca are și niște ochi mai mici decât alte specii cu care este înrudită, iar masculii au niște spini pe gât. Oamenii de știință cred că grație acestora broaștele din aceeași specie se recunosc, scrie Phys.org.

Analizele genetice au confirmat că avem de-a face cu o nouă specie, se arată într-un raport publicat de jurnalul PLOS ONE.

ADVERTISING

Din păcate, nu se știe câți membri mai numără specia în prezent. Rude ale acesteia, din familia Hyperolius, sunt deja pe cale de dispariție. Despre una dintre speciile înrudite, Hyperolius ruvuensis, se crede că deja a dispărut.

”Dacă această specie dispare, nu se întâmplă mare lucru. Pierdem doar un fir din țesătura ecosistemului, Dar dacă vei continua să scoți fire, ecosistemul se destabilizează și țesătura se desface”, a explicat biologul Lucinda Lawson, profesor la Universitatea Cincinnati, unul dintre oamenii de știință implicați în descoperire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Descoperirea acestei noi specii de amfibieni arată câte mai sunt de învățat despre formele de viață de pe planeta noastră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇