Australia e tărâmul marsupialelor, existând chiar şi broaște cu această caracteristică. Iar oamenii de știință au descoperit că nu e vorba doar despre o specie, ci de două. Chiar dacă, e drept, foarte asemănătoare.
Pentru restul lumii cu siguranță asta e o ciudățenie. Concret, cum se desfășoară viața unei broaște marsupiale? Complet inedit, mai cu seamă cea a tatălui. El este cel care are ”buzunarele” în care crește puii, relatează IFL Science.
Întâi, femela depune ouăle chiar pe pământ (și nu în apă) în păduri, în zona montană. Acestea sunt păzite de tată timp de circa șase zile. Apoi, ”copiii” săi se cațără pe el și se cufundă în buzunarele aflate deasupra fiecărui picior, unde rămân până ce li se dezvoltă picioarele. Abia din acel moment vor fi independenți.
Prima dată când o broască marsupială a fost descrisă s-a întâmplat în 1933. Între timp, s-a descoperit că nu este singura specie cu această caracteristică, ci mai există una, cea denumită Assa wollumbin, descoperită recent, în urma analizelor ADN. Din păcate, ambele sunt pe cale de dispariție.
Niciuna nu măsoară mai mult de 16 mm și se pare că se trag din aceiași strămoși, dar distanța fizică, la un moment dat, le-a făcut să evolueze diferit.
Totuși, tații ambelor specii și-au păstrat grija față de urmași, ceea ce se întâlnește relativ rar în regnul animal. Se mai cunosc doua specii de broaște unde tații sunt la fel de implicați în creșterea ”odraslelor”, fără a avea însă și un marsupiu.