Nu suntem prima specie care recurge la machiaj pentru a-și mări sex-appeal-ul

Nu suntem prima specie care recurge la machiaj pentru a-și mări sex-appeal-ul

Dacă cele mai multe dintre specii se camuflează perfect cu ajutorul blănii sau penajului, altele își expun cu aroganță penajul multicolor, mai cu seamă în sezonul de împerechere.

Din această categorie fac parte păsările flamingo, pe care natura nici nu le-a înzestrat cu vreun penaj care să sară în ochi.

Numai că grațioasele păsări au găsit singure o cale de a nu trece neobservate. Iau cu ciocul o substanță de pe corpul lor, pe care o întind cu atenție pe pene.

E vorba despre o secreție a unor glande aflate lângă anus, un fel de machiaj pe care și-l aplică cu mare grijă. Iar cercetări recente au arătat că ”acest machiaj” chiar dă rezultate, păsările care îl folosesc cel mai des împerechindu-se și mai frecvent, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Ecology and Evolution, citat de IFL Science.

ADVERTISING

Secrețiile au această culoare de la carotenoide, un pigment natural de care păsările au parte din plin în alimentația lor, de la creveții și algele consumate.

Oamenii de știință s-au pus recent de acord că această secreție funcționează pe penaj întocmai ca machiajul în cazul femeilor. Doar că în cazul păsărilor flamingo nu există machiaj nereușit, ci doar insuficient.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇