Îmbrățișările le ajută pe femei să facă faţă stresului. Nu funcționează și în cazul bărbaților

Îmbrățișările le ajută pe femei să facă faţă stresului. Nu funcționează și în cazul bărbaților

Un studiu recent a arătat că, înainte de o încercare dificilă sau o situație stresantă ori o discuție deloc simplă, femeile au doar de câștigat dacă primesc o îmbrățișare, mai cu seamă de la partenerul lor. Nu același lucru se întâmplă și în cazul bărbaților.

Cortizolul, hormonul stresului, afectează inclusiv memoria, de aceea, este mai dificil să ne amintim informațiile învățate pentru un examen. Însă o simplă îmbrățișare poate fi de ajutor.

În cadrul studiului, s-a observat că nivelul stresului a scăzut după o îmbrățișare oferită de partener, în cazul femeilor, o explicație fiind intrarea în scenă a oxitocinei, așa-zisul hormon al iubirii.

ADVERTISING

Însă nu la fel s-a întâmplat și în cazul bărbaților, se arată într-un raport publicat de revista revista PLOS One și citat de CNN.

O explicație ar putea fi aceea că aici intervine factorul social. Mulţi dintre bărbaţi s-ar putea să nu se fi simţit la fel de bine în legătură cu îmbrăţişările, deoarece acestea sunt percepute din punct de vedere social ca fiind neobişnuite sau ciudate pentru bărbaţi, după cum explică autorii studiului.

De asemenea, ar putea avea de-a face cu diferenţa dintre receptorii de atingere din biologia bărbaţilor şi a femeilor.

ADVERTISING

Diferenţa de rezultat a fost neaşteptată, dar nu este neapărat concluzia finală în această privinţă. ”Doar pentru că nu am găsit efectul la bărbaţi, nu înseamnă că acesta nu există", e de părere unul dintre cercetătorii implicați în studiu. ”Efectul ar putea fi, pur şi simplu, mai mic şi a fost nedetectat", mai spune acesta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇