Cât de mult crește nivelul de stres într-un mediu de muncă toxic

Cât de mult crește nivelul de stres într-un mediu de muncă toxic

Nu e ieftin să rămâi în viață, așa că cei mai mulți dintre noi au nevoie măcar de un job pentru a supraviețui. Cu un program zilnic de 8 ore sau mai mult, locul nostru de muncă devine, că vrem sau nu, a doua noastră casă. Iar condițiile de aici au o influență semnificativă asupra sănătății noastre, inclusiv mentale.

Iar a lucra îndeaproape cu oameni care nu doar că nu ne apreciază, dar care ne jignesc are un efect devastator, a arătat un studiu recent, citat de IFL Science.

Cei care au cea mai mare influență (nocivă) asupra noastră sunt șefii. Riscul de depresie e de trei ori mai mare în cazul în care lucrezi cu un șef căruia nu-i pasă de sănătatea ta mintală și a colegilor tăi, a arătat cercetarea.

ADVERTISING

Conform raportului publicat de BMJ Open, un mediu toxic la muncă e chiar mai periculos decât a lucra peste program, când vine vorba despre riscul de a suferi de depresie.

Citește și Nivelul stresului poate fi măsurat exact cu ajutorul unui plasture inteligent. Implicațiile unui astfel de gadget

Studiul, realizat timp de un an pe angajați din Australia, a mai arătat că în companiile în care angajații nu sunt recompensați sau măcar lăudați pentru munca grea depusă, riscul de depresie printre salariați e foarte mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La fel și acolo unde cerințele sunt nerezonabile sau angajații nu au autonomie, a explicat autorul studiului, dr. Amy Zadow, de la University of South Australia.

Nivelul de stres, în cazul acestor angajați, poate crește cu 300%, avertizează autorii studiului, amintind că depresia afectează 264 de milioane de oameni la nivelul întregii lumi.

Vezi și S-a descoperit un nou tip de stres și cei mai mulți dintre noi suntem expuși la el zilnic, fără să avem habar

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇