Iată ce au găsit oamenii de știință sub un tablou celebru, semnat de Picasso

Iată ce au găsit oamenii de știință sub un tablou celebru, semnat de Picasso

Sub una dintre celebrele lucrări semnate de Picasso, ”Natură moartă, oamenii de știință au găsit, în urma scanării cu raze X, un alt desen.

Oamenii de știință de la Institutul de Artă din Chicago încercau să înțeleagă mai bine structurile complexe de vopsea folosite de Picasso pentru a realiza acest tablou. În urma scanării cu raze X, au descoperit că pânza mai fusese o dată folosită, arată Live Science.

În desenul ”ascuns” erau reprezentate „un ulcior, o cană, un obiect dreptunghiular care poate fi un ziar”, se arată într-un raport publicat de jurnalul SN Applied Sciences.

ADVERTISING

Nu era un lucru neobișnuit pentru Picasso să-și refolosească pânzele, însă, de obicei, lucrarea finală încorpora și vechiul desen.

În cazul ”Naturii moarte”, după cum explică cercetătorii, artistul a folosit un strat gros de vopsea albă, peste care a pictat noul tablou.

„Acest lucru pare oarecum neobișnuit în munca lui Picasso, întrucât a pictat adesea direct peste compoziții anterioare, permițând formelor subiacente să apară și să influențeze tabloul final”, mai notează oamenii de știință în raport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tabloul ”Natură moartă” este datat 4 februarie 1922 și a fost oferit de către artist colecționarei Gertrude Stein, care îi era prietenă, dar și un personaj marcant al pieței lucrărilor de artă din Parisul acelei perioade.

El a pictat tabloul în timpul așa-numitei sale faze liniare sau cubiste, de la sfârșitul anului 1921 până în 1922. Era perioada în care artistul înfățișa obiecte tridimensionale pe diferite planuri geometrice și din diferite unghiuri, rezultatul fiind un tablou care era mai aproape de modul în care percepe imaginile mintea umană.

ADVERTISING

Citește și Rămășițele unei pisici care a trăit acum 1.000 de ani spun o întreagă poveste


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇