Girafe pitice, găsite pentru prima oară în sălbăticie (Video)

Girafe pitice, găsite pentru prima oară în sălbăticie (Video)

Un grup de cercetători care monitoriza populația de girafe dintr-un parc național din Uganda a dat peste ceea ce părea că este o girafă pitică. Nu cu mult mai mică decât alte specimene, dar cu picioarele vizibil mai scurte. O premieră.

Un studiu similar în Namibia a mai scos la iveală un astfel de exemplar, arată IFL Science, care citează un studiu publicat de jurnalul BMC Research Notes.

Dacă în primul caz nu se cunoaște exact vârsta girafei, în cel de-al doilea se știe cu siguranță că aceasta este născută în 2014. Această specie ajunge la maturitate între 3 – 6 ani. Prin urmare, cel puțin cel de-al doilea exemplar este un adult.

ADVERTISING

Ți-ar putea plăcea și Acesta este cel mai vârstnic pinguin din lume! Are 41 de ani!

Sunt primele astfel de exemple de girafe pitice, iar măsurătorile făcute de la depărtare, pentru a nu speria și stresa animalele, au certificat bănuiala oamenilor de știință.

Măsurătorile au arătat că prima girafă avea, într-adevăr, picioarele mai scurte decât era normal, însă gâtul era lung, mai lung decât ar fi trebuit, raportat la proporțiile sale. În cazul celei de-a doua girafe a fost ceva mai simplu, totul fiind mai mic decât în mod normal.

ADVERTISING
Dwarf giraffe in Uganda - Copyright Dr. Michael Brown, GCF

Vezi și Aceasta e cea mai înaltă girafă din lume. E în grădina zoologică deschisă de regretatul Steve Irwin, ”Vânătorul de crocodili”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇