El e Pat, cel mai bătrân șoarece din captivitate, recunoscut și de Cartea Recordurilor!

El e Pat, cel mai bătrân șoarece din captivitate, recunoscut și de Cartea Recordurilor!

Guiness Book tocmai l-a recunoscut pe Pat, un șoarece de buzunar născut la San Diego Zoo Safari Park în 2013, ca fiind cea mai vârstnică rozătoare care trăiește în captivitate.

În vârstă de 9 ani și 209 zile, Pat face parte din specia cu cele mai mici rozătoare din America de Nord, scrie IFL Science.

Specia din care face parte, cunoscută cu numele științific Chaetodipus californicus, se întâlnește în sudul regiunilor costiere californiene, între Los Angeles şi San Diego, şi iubește nisipul fin.

O vreme, s-a crezut că acest tip de șoarece a dispărut, dar o mică populație a fost descoperită, după 20 de ani, în 1994. În prezent, există trei mici populații de șoareci de buzunar, așa că rozătoarea este considerată în prezent în pericol de dispariție.

ADVERTISING

Revenind la Pat, acesta a fost botezat așa după actorul Patrick Stewart, protagonistul serialului TV "Star Trek".

"Această distincţie este un simbol al recunoaşterii speciilor cu care publicul nu este familiarizat, deoarece ele nu sunt charismatice", a declarat Debra Shier, director al Grădinii Zoologice din San Diego.

Însă astfel de specii, așa cum e și cea din care face parte Pat, sunt esenţiale pentru funcţionarea ecosistemului. Micile rozătoare, asemeni lui Pat, joacă un rol crucial în ecosistemele lor, răspândind seminţele plantelor şi favorizând creşterea acestora prin săparea şi afânarea solurilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇