Descoperiri despre strămoșul rinocerilor: Era unul dintre cele mai mari mamifere de pe Terra și cântărea până la 22 de tone!

Descoperiri despre strămoșul rinocerilor: Era unul dintre cele mai mari mamifere de pe Terra și cântărea până la 22 de tone!

Rinocerii moderni, masivi și ei, sunt descendenții unor creaturi cu mult mai mari, despre care se crede că ajungeau să cântărească până la 22 de tone, au descoperit recent oamenii de știință. Mai mult, puteau depăși o înălțime de 5 metri!

La fel de înalți ca niște girafe, aceștia aveau de două sau trei ori greutatea unor elefanți africani, au concluzionat oamenii de știință într-un raport publicat de Communications Biology, după ce au analizat rămășițele unui specimen găsit în Tibet, relatează IFL Science.

ADVERTISING

Citește și Arctica poate redeveni luxuriantă și verde în viitor. Când s-ar putea întâmpla asta

Până acum rămășițele găsite în Asia erau prea fragmentate pentru ca oamenii de știință să-și facă o imagine de ansamblu. Însă niște fosile găsite recent în Tibet, vechi de 26,5 milioane de ani, reprezentând craniul, o mandibulă și vertebre, i-au ajutat pe cercetători să-și formeze o imagine despre adevăratele dimensiuni ale reprezentanților speciei Paraceratherium.

Vezi și Animalul cu cele mai mari urechi, raportat la mărimea corpului

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇