Cum se distrează cimpanzeii în carantină: Un fel de Big Brother!

Cum se distrează cimpanzeii în carantină: Un fel de Big Brother!

Safari Park Dvůr Králové, o grădină zoologică din Cehia, e închisă, ca multe altele, din decembrie 2020 din cauza Covid. Din păcate, animalele suferă din cauza lipsei de interacțiune. Cândva vedete în parcul zoo, acum își văd, din când în când, doar îngrijitorii.

Cei mai nefericiți rezidenți sunt cimpanzeii. Animale inteligente, acestea au nevoie să fie stimulate în permanență, ceea ce nu e deloc simplu în această perioadă. Conducerea grădinii zoologice a venit cu o idee îndrăzneață: montarea unor monitoare imense, în care primatele să-și vadă suratele din alte părți ale lumii, arată IFL Science.

ADVERTISING

Zis și făcut. Dacă la început animalele aveau un comportament defensiv și chiar gesturi de amenințare la adresa monitorului unde vedeau alți cimpanzei, lucrurile s-au liniștit, iar în prezent primatele par să fi deprins ideea de a ”privi la TV”.

Din când în când mai simt nevoia să se apropie de monitoare, când situația în altă grădină zoologică e tensionată, exact așa cum un microbist ar asista la o scenă cheie din meci.

Citește și Corbii tineri sunt chiar mai inteligenți decât maimuțele adulte

În pracul zoo din Cehia, cimpanzeii Bonnie, Babeta, Suzi și Chispi sunt însă fani ai acestui fel de interacțiune, iar viața lor clar s-a îmbunătățit, spun angajații parcului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Cea mai rară primată din lume, filmată făcând un lucru surprinzător. Mai există speranțe!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇