Corbii tineri sunt chiar mai inteligenți decât maimuțele adulte

Corbii tineri sunt chiar mai inteligenți decât maimuțele adulte

Dacă ar fi existat o organizație Mensa pentru animale, corvidele ar fi fost, cu siguranță, în frunte. Un studiu confirmă bănuielile de până acum legat de inteligența corbilor.

Aceste păsări își pot face planuri și pot confecționa unelte la fel ca noi, iar acestea nu sunt decât câteva dintre talentele lor.

Cercetătorii au descoperit recent că dezvoltarea lor cognitivă ar putea fi chiar mai rapidă decât cea a oamenilor. Corbii comuni (Corvus corax) domesticiți au deja toate abilitățile mintale chiar înainte de a împlini patru ani, arată Science Alert.

ADVERTISING

Oamenii de știință de la Institutele Max Planck pentru Ornitologie și Antropologia Evoluționară din Germania au supus opt corbi unui experiment, o versiune modificată a testului ”Primate Cognition Test Battery (PCTB)” la fiecare patru luni de la venirea pe lume a păsărilor.

Această serie de teste nu numai că analizează abilitățile de „gândire”, cauzalitatea și capacitatea de a folosi unelte, dar și identifică abilități sociale, de comunicare și nu numai.

Cercetătorii au comparat rezultatele obținute de corbi cu datele colectate anterior de la maimuțe, inclusiv rezultate de la cimpanzei (Pan troglodytes) și urangutani (Pongo pygmaeus), dar și papagali.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oamenii de știință au descoperit că la vârsta de doar patru luni corbii dețin deja abilități cognitive și sociale așteptate de la corbii adulți. Descoperirea este surprinzătoare având în vedere că la această vârstă creierul corbilor nu este pe deplin dezvoltat, explică oamenii de știință.

Aceste abilități sunt comparabile cu cele ale maimuțelor, iar asta înseamnă că, de fapt, un corb care abia poate să zboare este capabil să rezolve probleme care ar da bătăi de cap unui urangutan adult.

Citește și A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

ADVERTISING

Rezultatele obținute la experimente de către corbi și de către maimuțe au fost remarcabil de similare.

Abilitățile sociale și cognitive, chiar și în rândul corbilor de patru luni, au fost comparabile. Toate acestea se explică prin faptul că aceste păsări au vieți sociale complexe și trebuie tot timpul să concureze pentru resurse.

Vezi și Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇