Cum faci să nu ți se mai aburească ochelarii atunci când porți mască

Cum faci să nu ți se mai aburească ochelarii atunci când porți mască

Cei care poartă ochelari, în această perioadă, când masca trebuie să fie nelipsită, știu ce frustrant este ca aceștia să se aburească și ei să nu mai poată vedea. Și, din păcate, asta se întâmplă tot timpul.

Să îi scoți, să îi ștergi, să îi pui din nou la ochi nu face decât să mărească riscul de infectare cu Covid-19. Prin urmare, ce poți face e să găsești o metodă ca ochelarii să nu se mai aburească.

Cei cu experiență în purtarea măștilor, mai cu seamă personal medical, au împărtășit o parte din ”experiența” lor, iar Science Alert a întocmit un mic ghid.

ADVERTISING

Apa și săpunul - Ochelarii trebuie spălați cu apă și săpun, indiferent că este vorba despre unul lichid sau unul solid. Săpunul creează o peliculă care previne aburirea ochelarilor.

How to stop your glasses from fogging up while wearing a face mask

Spuma de ras - Aplică un strat subțire de spumă pe interiorul lentilei, apoi îndepărteaz-o. Va rămâne un strat rezidual suficient cât să prevină aburirea ochelarilor.

Spray pentru dezaburire - Îl poți folosi în siguranță, atâta vreme cât știi că nu va afecta substanțele cu care ți-au fost tratate lentilele. Cumpără-l, cel mai bine, din locul în care ți-ai făcut ochelarii, având asupra ta actele care ți-au fost înmânate odată cu ochelarii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pliază bine partea metalică a măștii, care permite mularea pe nas, astfel încât cât mai puțin aer să iasă pe lângă nas, pe sub ochi.

Dacă ți-ai făcut singur masca, introdu în partea de sus, în zona nasului, o bucată de plastic care se poate îndoi, cum e cea de la punga cu pâine, care nu lasă aerul să pătrundă în pungă.

Banda adezivă - poți folosi bandă adezivă pentru a lipi masca de față, în zona superioară a măștii, astfel încât aerul să nu mai iasă pe acolo și să te alegi iar cu ochelarii aburiți.

ADVERTISING

Vezi și:

FDA-ul american a aprobat prima mască de protecție care nu ascunde fața. Are și o grămadă de alte avantaje

A fost inventată o nouă mască de protecție, ieftină și reutilizabilă. E realizată din silicon


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇