Cum arată cel mai subțire zgârie-nori din lume, unde un apartament costă 66 de milioane de dolari (Foto&Video)

Cum arată cel mai subțire zgârie-nori din lume, unde un apartament costă 66 de milioane de dolari (Foto&Video)

Compania newyorkeză Studio Sofield a marcat încheierea lucrărilor la Steinway Tower, prezentând imagini din câteva apartamente ale celui mai subțire zgârie-nori din lume, ridicat în New York.

Clădirea cunoscută și sub denumirea 111 West 57th Street a fost construită pe locul ocupat de sediul producătorului de piane Steinway & Sons. Turnul are 91 de etaje care includ 46 de reședințe cu etaj complet și tip duplex, relatează CNN.

Imaginile difuzate de designerii care au lucrat interioarele arată holuri opulente împodobite cu piatră de calcar, marmură, oțel înnegrit și catifea, podele din lemn de stejar masiv gri și opere de artă originale, semnate de Picasso și Matisse.

Potrivit Studio Sofield, interioarele au fost concepute pentru a evoca grandoarea Epocii de Aur a New York-ului de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când bulevardele orașului erau mărginite de conacele impunătoare ale unor baroni controversați precum Andrew Carnegie și Cornelius Vanderbilt.

De altfel, Steinway Tower se află pe o stradă din Midtown, zona centrală din Manhattan, cunoscută drept "rândul miliardarului" și oferă dotări de top.

ADVERTISING

Turnul are o piscină cu o lungime de 25 de metri, amenajată într-o sală plină de lumină, cu ferestre din podea până în tavan și un rând de palmieri Kentia.

Designerii au creat și o interpretare modernă a legendarului bar King Cole din New York, cu un balcon ornamental și picturi murale personalizate din aur și argint.

Alte facilități includ săli de mese private cu bucătărie, un simulator de golf și o terasă.

"Am fost cu toții în locuri foarte luxoase, dar am vrut să creez o clădire care să nu fie în altă parte în lume. Știu că foarte mulți oameni care ar putea avea mai multe case vor avea apartamente aici. Și am vrut să creez o experiență foarte distinctă, care să poată fi trăită doar la New York", a explicat fondatorul companiei Studio Sofield, William Sofield.

ADVERTISING

"Întotdeauna sunt foarte personal în munca mea. Așa că luați piscina, de exemplu… Nu am vrut să se simtă ca o piscină normală. Are lambriuri din lemn cu detalii grozave și detalii cu foițe de aur. Are tavan boltit. Are draperii… Deci este foarte diferită de orice piscină pe care ai găsi-o în New York", a explicat Sofield.

Apartamentele din turnul ridicat în New York au prețuri cuprinse între 7,75 și 66 de milioane de dolari.

Cu un raport înălțime-lățime de 24:1, Steinway Tower este descris de dezvoltatorii săi drept cel mai subțire zgârie-nori din lume. Fațada turnului include blocuri de teracotă, un material care dă impresia că își schimbă culoarea și textura atunci când este văzut în diferite lumini și din unghiuri diferite.

Steinway Tower are 435,3 metri și este una dintre cele mai impunătoare clădiri din emisfera nordică, depășită doar de alte două clădiri din New York: One World Trade Center (541,3 metri) și Central Park Tower (472,4 metri).

Clădirile zgârie-nori foarte subțiri, cunoscute și sub numele de turnuri-creion, au devenit elemente remarcabile ale orizontului Hong Kong-ului în anii '70.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇