Orașul viitorului: Un zgârie-nori lung de 170 de kilometri, acoperit de oglinzi. Nu vor exista mașini (Video)

Orașul viitorului: Un zgârie-nori lung de 170 de kilometri, acoperit de oglinzi. Nu vor exista mașini (Video)

Arabia Saudită va construi în deșert un oraș al viitorului. Acesta va avea o lungime de 170 de kilometri (de trei ori distanța București – Ploiești), o lățime de 200 de metri și o înălțime de 500 de metri deasupra nivelului mării, mai mare decât a Turnului Eiffel și a clădirii Empire State Building din New York.

Nouă milioane de oameni vor avea toate condițiile în The Line, o structură urbană cu formă liniară care va avea ca obiectiv asigurarea unei calități „mai sănătoase și mai sustenabile” a vieții, relatează Sky News.

ADVERTISING

Clădirile vor fi grupate liniar, sub un zid din panouri de oglinzi care nu vor bloca panorama deșertului, captând, în același timp, energia solară.

Locuitorii vor avea acces la tot ce au nevoie pe o distanță de numai cinci minute de mers. Serviciile autonome, bazate pe inteligența artificială, vor îndeplini cele mai multe sarcini în acest proiect de dezvoltare urbană pe care autorii îl numesc "revoluția civilizației".

Detaliile remarcabile ale orașului futurist The Line:

  • Orașul va fi construit în nord-vestul Arabiei Saudite și va acoperi o suprafață de numai 34 de kilometri pătrați.
  • Comunitățile vor fi organizate în trei dimensiuni, spre deosebire de orașele tradiționale, "disfuncționale și poluate" și care ignoră natura.
  • Nu vor exista mașini, iar emisiile de carbon vor fi zero.
  • Parcurgerea orașului de la un capăt la altul va dura doar 20 de minute, grație trenurilor de mare viteză.
  • Furnizarea de energie și apă vor fi 100% regenerabile.
  • Temperatura și umiditatea microclimatului din interior vor fi asigurate prin ventilare naturală.
  • Prima fază a proiectului va avea un cost preconizat de 319 miliarde de dolari.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

The Line face parte din NEOM, o zonă economică de 500 de miliarde de dolari, inclusă în planul de reformă economică pe care prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman Al Saud, a anunțat-o în 2017, pentru a reduce dependența țării de veniturile obținute din exportul de petrol.

Prințul a declarat că orașul construit în deșert va fi diferit de metropolele existente. "Dacă tot îl facem de la zero, de ce ar trebui să copiem orașele obișnuite? Cred că va fi, de departe, cea mai bună zonă locuibilă de pe întreaga planetă", a spus el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇