Conducerea Egiptului se mută într-un oraș inteligent, nou-nouț, construit în deșert (Foto & Video)

Conducerea Egiptului se mută într-un oraș inteligent, nou-nouț, construit în deșert (Foto & Video)

Președintele Egiptului Abdel-Fattah al-Sisi a decretat mutarea aparatului administrativ al țării în noua capitală, un oraș construit de la zero la doar 50 de kilometri de Cairo.

”Guvernul egiptean va începe în luna decembrie să mute birourile în noua capitală administrativă, pentru o perioadă de probă de 6 luni”, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al președinției Egiptului, citat de Reuters.

The new administrative capital.. the will of the people

Construcția acestui nou oraș a început în 2015, pe o suprafață de 714 kilometri pătrați. Capitala administrativă e proiectată ca un oraș inteligent, cu infrastructură de ultimă generație și poate acomoda 6,5 milioane de locuitori.

În prima fază, se vor muta în oraș doar jumătate de milion de oameni.

ADVERTISING

Cairo a devenit de ceva vreme suprapopulat. La acest moment o cincime din populația de peste 100 de milioane de oameni a Egiptului e concentrată în Cairo.

Noua capitală va concentra majoritatea sediilor instituțiilor guvernamentale, inclusiv ministerele, dar și Parlamentul și Administrația Prezidențială.

Este prima oară din secolul 7 încoace când Egiptul e condus din afara Cairoului.

Orașul va avea un cartier de business și un altul destinat diplomației. Are parcuri vaste, aeroport, o operă, complexe sportive și 20 de zgârie-nori, dintre care unul este cea mai înaltă clădire din Africa, de 345 de metri, potrivit Stripes.com.

Construcția orașului a costat 45 de miliarde de dolari, ceea ce a adus multe critici regimului lui al-Sisi. Acesta a răspuns însă că acest oraș va atrage numeroși investitori și estimările arată că va crea locuri de muncă pentru peste 100 de milioane de oameni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇